THE TOUCH

THE TOUCH

H αγαπημένη μας Πλάκα-Choc Ice της Regis γίνεται… 65 ετών!

Η Λένα Πρωτοπαπά μιλά στο The Touch για την ιστορία του πρώτου παγωτού της Κύπρου!

Μια αναδρομή στην 65χρονη πορεία της, με έμφαση στις γεύσεις που όλοι αγαπήσαμε και φυσικά την αφοσίωση της στο παγωτό, θα κάνει η REGIS, στα πλαίσια έκθεσης που διοργανώνει από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο Καιμακλϊου «Μύλοι». Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη περιδιάβαση στην πλούσια ιστορία της κυπριακής βιομηχανίας παγωτού REGIS, η οποία για 65 χρόνια τώρα γλυκαίνει και δροσίζει την Κύπρο με τα παγωτά της, παραμένοντας στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των καταναλωτών τόσο με τα κλασικά της προϊόντα, όπως η πλάκα Choc Ice και το χωνάκι Agrino, όσο και με την υπόλοιπη πλούσια γκάμα που διαθέτει.

Γράφει ο Κλέανθης Κλεάνθους 

H REGIS βρίσκεται κοντά μας από το 1952, όταν δημιούργησε την πρώτη εξειδικευμένη μονάδα παγωτού στην Κύπρο. Μέσα στις τότε δύσκολες εποχές ο Γιώργος Πρωτοπαπάς είχε την διορατικότητα, να επενδύσει σ’αυτόν τον καινούργιο κλάδο. Τα παιδιά του Τάκης και Λένα εξακολουθούν να είναι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας. Με αφορμή λοιπόν την επερχόμενη έκθεση για τα 65 χρόνια REGIS στο Πολιτιστικό Κέντρο Καιμακλϊου «Μύλοι», το The Touch συνάντησε τη Λένα Πρωτοπαπά και μίλησε μαζί της για το αγαπημένο παγωτό της Κύπρου.

Η αγαπημένη μας Πλάκα-Choc Ice λοιπόν γίνεται 65 ετών! Ποιες άλλες καινοτομίες έχετε στο ενεργητικό σας σε ότι αφορά στον κλάδο του παγωτού στην Κύπρο; 

Η REGIS ήταν η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο που λάνσαρε στην αγορά συσκευασμένο παγωτό από την ίδρυση της το 1952. Το παγωτό αυτό δεν ήταν άλλο από την Πλάκα-Choc Ice, που κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα. Το 1960, με την εξάπλωση του ηλεκτρισμού στην Κύπρο, η εταιρεία εδραιώθηκε και άρχισε διανέμει σε ολόκληρη την Κύπρο τα πρώτα οικογενειακά παγωτά σε χάρτινη συσκευασία. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 η REGIS ήταν η πρώτη εταιρία που δημιούργησε παγωτά με 0% ζάχαρη που απολαμβάνουμε μέχρι και σήμερα. Τέλος, το 1987 η REGIS ήταν η πρώτη εταιρία που εισήγαγε άλλη μια καινοτομία στην κυπριακή αγορά ελαττώνοντας τη λακτόζη στην παραγωγή οικογενειακών παγωτών, ώστε να μπορούν τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη να απολαμβάνουν και εκείνα το παγωτό REGIS.

Γιατί πιστεύετε πως προϊόντα σας όπως το Πλάκα-Choc Ice ή το Agrino παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των Κύπριων καταναλωτών, διατηρώντας την κλασική και διαχρονική τους εμφάνιση;

Με την εμπειρία των 65 χρόνων στον τομέα του παγωτού, στη REGIS γνωρίζουμε πολύ καλά τις γεύσεις που προτιμά ο Κύπριος καταναλωτής. Πιστεύουμε ότι σημαντικός λόγος που το χωνάκι Agrino και η Πλάκα-Choc Ice παραμένουν «βασιλιάδες» στην επιλογή των καταναλωτών στην κυπριακή αγορά είναι το ότι χρησιμοποιούμε στη συνταγή τους την ίδια βανίλια και την ίδια σοκολάτα από το 1957, γεύσεις με τα οποία έχει ταυτιστεί ο καταναλωτής. Η σοκολάτα μάλιστα είναι δικής μας παραγωγής με δική μας συνταγή και δεν υπάρχει πουθενά στην αγορά.

Ποιες είναι οι γεύσεις που προτιμούν σήμερα οι καταναλωτές;

Υπάρχουν «εναλλακτικοί» και πιο «παραδοσιακοί» καταναλωτές. Εμείς φροντίζουμε πάντα να ανταποκρινόμαστε σε κάθε προτίμηση με τις γεύσεις των παγωτών μας. Οι πρώτες όμως γεύσεις προτίμησης στην κυπριακή αγορά είναι η βανίλια, η σοκολάτα και η φράουλα μαζί με τη μπανάνα και το τριαντάφυλλο.

Φέτος κλείνετε τα 65 χρόνια REGIS. Πώς σχεδιάζετε να τα γιορτάσετε;

Λανσάραμε ήδη στην αγορά, σε εορταστικές οικογενειακές συσκευασίες, τα αγαπημένα σας παγωτά Quattro & Quattro 0% των 2 λίτρων. Ετοιμάζουμε επίσης για το κοινό μας μια αλλιώτικη έκθεση, κάνοντας μια αναδρομή στην μακρόχρονη ιστορία της REGIS. Ξεκινώντας από το παρελθόν μέχρι το σήμερα, τιμούμε τα 65 μας χρόνια ζωής, παρουσιάζοντας εκθέματα από παλιό διαφημιστικό υλικό, συσκευασίες και άλλα πολλά. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό, με άφθονο παγωτό και παιδικές δραστηριότητες στο Πολιτιστικό Κέντρο Καιμακλϊου «Μύλοι» από τις 15 μέχρι τις 18 Ιουνίου 2017, από τις 10.00-13.00 και από τις 16.00-20.00. Σας περιμένουμε όλους εκεί για να περάσουμε μαζί ξέγνοιαστες και απολαυστικές στιγμές.